Ajax wil unieke Europese uitschakeling De Boer voorkomen

Bron: www.vi.nl

Voetbal International volgt de Nederlandse clubs in Europees verband op de voet. Woensdagavond krijgt Ajax in de laatste speelronde in Groep F van de Champions League bezoek van APOEL Nicosia (aftrap 20.45 uur). De Amsterdammers hebben aan een gelijkspel voldoende voor een vervolg in de Europa League.

Ajax

Laatste vijf duels in CL: G-G-V-V-VVoor Ajax is de opdracht simpel: een gelijkspel thuis tegen hekkensluiter APOEL Nicosia volstaat om voor het vijfde seizoen op rij te overwinteren in de Europa League. Maar in aaloop naar het afsluitende groepsduel met de Cyprioten gaf trainer Frank de Boer aan te balen van de gemiste kansen. 'Dit seizoen hadden we kúnnen, en misschien wel móéten overwinteren.'

Vier jaar en vier dagen geleden werd De Boer aangesteld als opvolger van Martin Jol en op 8 december 2010 debuteerde hij tijdens het bezoek aan AC Milan in de Champions League. De Amsterdammers wonnen met 2-0 in San Siro, maar waren al uitgeschakeld voor een plek in de achtste finale van de Champions League. De seizoenen daarna hoopte De Boer stappen te maken met Ajax, maar ook deze jaargang lukte dat niet.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/ajax-wil-unieke-europese-uitschakeling-de-boer-voorkomen.htm