De Boer koos voor VDHoorn op basis van kopkracht

Bron: www.ajaxlife.nl

De invallers brengen De Boer meer slechts dan goeds.© ProShots

Frank de Boer heeft deze week bepaald geen gelukkige hand van wisselen. Voor de tweede maal in een paar dagen tijd speelde een invaller een negatieve hoofdrol bij een fataal tegendoelpunt. Dit keer pakte het inbrengen van Mike van der Hoorn verkeerd uit.

Van der Hoorn kwam in de laatste minuten in de ploeg voor Niklas Moisander, over wie De Boer best te spreken was. De aanvoerder steekt dit seizoen niet in grootste vorm en ging ook op bezoek bij ADO Den Haag een paar keer in de fout, maar Ajax bleef schadevrij.

“Er was niets met Moisander. Hij speelde vrij goed. Als het 0-1 staat in de laatste minuten, weet je dat ADO lange ballen gaat spelen. Ik wilde niet van systeem wisselen, maar met een kopsterke verdediger een extra ‘wapen’ inzetten,” voert De Boer tijdens de persconferentie aan als motivatie.

Uitgerekend Van der Hoorn keek toe hoe Michiel Kramer tekende voor de gelijkmaker, nadat Nick Viergever op randje zestien ook al niet doortastend had opgetreden. De Boer: “Kramer en Van der Hoorn zijn ongeveer even lang, vandaar dat ik Mike inbracht.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16622