Rode kaart helpt Ajax langs Heerenveen

Het leek er lange tijd op dat Ajax schade zou oplopen in het thuisduel tegen Heerenveen. Na een rode kaart aan het eind van de eerste helft voor Heerenveen-speler Slagveer sloeg Ajax uiteindelijk in de laatste 25 minuten toe. Binnen tien minuten veranderde 0-1 achterstand in een 3-1 voorsprong. Uiteindelijk werd het 4-1.

FOTOVERSLAG VOLGT ZSM!

Luciano Slagveer eiste voor rust een hoofdrol op in de ArenA. De aanvaller passeerde Cillessen al in de 18e minuut met een technisch perfect schot maar moest nog voor de pauze naar de kant. In de 43e minuut ontving de 21-jarige Slagveer zijn tweede gele kaart en moest vertrekken.

Anwar El-Ghazi maakte in de 66e minuut gelijk, al ging die goal uiteindelijk de boeken in als een eigen goal van Sinkgraven. El Ghazi schoot in de 72e minuut de tweede treffer binnen uit een mooie volley van de voet van een andere 19-jarige, Ricardo Kishna. Die maakte zelf de 3-1 en trok vervolgens zijn shirt uit. Een domme actie die hem een onvermijdelijke gele kaart opleverde. Arek Milik schoot vanaf elf meter nog een keer raak nadat Kolbeinn Sigthorsson was neergelegd binnen de zestien: 4-1.