Ajax - sc Heerenveen

Bron: www.ajaxlife.nl

Zo'n selfie verraadt de goede afloop.© De Brouwer

Het laatste halfuur was leuker dan de eerste zestig minuten. Dat is eigenlijk de kortste samenvatting die er van Ajax - sc Heerenveen te maken valt. Het loopt allemaal goed af. En daarover heeft Ajax niet te klagen. Het is een driepunter die van ver moet komen.

Frank de Boer had het vooraf over PSV nog voor de winterstop inhalen en we hoorden ook iets mompelen over vijf uit vijftien. Dat is bijna vragen om problemen. Zeker gezien het spel van Ajax. Het gaat beter dan begin dit seizoen, zeker, maar er zijn nog geen garanties dat het altijd goed is.

Dat maakt avonden tegen ploegen als Heerenveen lastiger dan we misschien vooraf denken. Zo'n fantastische ploeg hebben de Friezen toch niet? Klopt. Maar met een aantal vechtjassen valt het Ajax best moeilijk te maken. En dat is precies wat er gebeurde.

We nemen het woord 'gelukkig' maar weer in de mond, want de Ajacieden zijn op tijd wakker. En als je op tijd wakker bent, loop je geen schade op. Er wordt 'gewoon' gewonnen en de grootste dank hiervoor schrijven we toe aan Anwar el Ghazi en Ricardo Kishna, die bij diverse goals zijn betrokken.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16578

Gegevens