Van Basten wordt 50 jaar en Cruijff is niet uitgenodigd

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Marco van Basten wordt morgen 50 jaar maar Johan Cruijff is niet uitgenodigd voor zijn verjaardagspartijtje. De vriendschap tussen de twee grootheden uit de Ajax-geschiedenis is verwaterd.

Van Basten was hoofdtrainer van Ajax tijdens het seizoen 2008/09 en hij botste toen met Cruijff. De Nummer 14 stelde een aantal hervormingen voor binnen de club, maar Van Basten was het niet eens met de snelle hervormingen van de jeugdopleidingen. Van Basten joeg er daarom maar 35 miljoen euro aan miskopen door. De huidige assistent-trainer van AZ tilt er niet te zwaar aan. “Sommige vriendschappen blijven bestaan, andere verwateren. Aan de ene kant is dat jammer, maar aan de andere kant: zo gaan die dingen”, zegt Van Basten tegen het ANP. “Ik heb na de periode bij Ajax niet de behoefte gehad om contact met hem te zoeken en hij blijkbaar ook niet. Even goede vrienden”, besluit de voormalig Europees topscoorder van 1986. Van Basten noemt Cruijff ‘een heel aardig persoon die voor een andere weg koos’.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/10/30/van-basten-wordt-50-jaar-en-cruijff-is-niet-uitgenodigd/

Gegevens