Slotfase weer fataal voor sterk Jong Ajax

Zoals wel vaker de laatste weken was Jong Ajax een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij. Het beloonde zichzelf dit keer zelfs al snel met een knap doelpunt van Zivkovic. De Amsterdammers bleven aanvallen, PSV wachtte af, maar de kansen gingen er niet in. Acolatse, El Hasnaoui en Zivkovic konden de score niet verdubbelen. PSV was vooral van afstand dreigend, maar Alblas had uiteindelijk weinig te doen.

Dat was na de rust niet heel anders. Zivkovic kwam net niet bij een voorzet en Becker schoot een vrije trap in het zijnet. Hoe langer de 1-0 bleef staan, hoe meer PSV begon te geloven. Invaller en A-junior Bergwijn bleek uiteindelijk de plaaggeest van Ajax. Na zijn goal tegen Ajax A1 eerder dit seizoen (0-1 eindstand) was hij dit keer met een kopbal trefzeker: 1-1. Ajax had nog vijf minuten om de winnende nog te maken, maar het kwam niet verder dan een gevaarlijk schot van Bazoer.

Door het gelijke spel blijft Jong Ajax steken op de tiende plaats in de Jupiler League. De ploeg verzamelde in elf wedstrijden vijftien punten.

Scoreverloop:13' Zivkovic 1-084' Bergwijn 1-1