Boilesen kan spelen tegen GAE, Serero nog niet

Bron: www.ajaxlife.nl

Boilesen keert zaterdag weer terug in de selectie.© ProShots

Nicolai Boilesen is fit genoeg om zaterdag tegen Go Ahead Eagles te spelen. Hij is hersteld van de hersenschudding die hij tijdens Denemarken - Portugal opliep. Voor Thulani Serero komt die wedstrijd te vroeg, net als de wedstrijd dinsdag tegen SV Urk. De Zuid-Afrikaan heeft nog last van zijn hamstring.

“We gaan niet extra voorzichtig doen met Boilesen. Hij heeft gisteren een eerste test doorstaan en daarna getraind met Jong Ajax,” vertelt Frank de Boer vrijdag tijdens het wekelijkse perspraatje. “Hij heeft zelfs één keer gekopt uit een reflex, terwijl dat eigenlijk niet mocht. Dat ging hartstikke goed.”

“Vanmorgen heeft-ie voor de training een fietstest gedaan, dat ging ook goed. Dus hij was vrijgegeven door de dokter. Bij de testen die we doen – onder andere een reactietest – was hij twee keer minder dan aan het begin van het seizoen en vanochtend scoorde hij beter.”

Serero is nog niet zo ver. Al gaat het wel de goede kant op. “Hij heeft al op het veld gestaan, hij is de trainingsheuvel opgelopen. Maar tegen Go Ahead en dinsdag tegen SV Urk kan hij nog niet spelen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16395