Klaassen: 'Zonder poep in de broek spelen'

Middenvelder Klaassen zag Ajax een kansloze eerste 45 minuten spelen. 'Iedereen was boos op zichzelf. We speelden de eerste helft zo slecht. Ik had niet het gevoel dat we iets konden bereiken. Natuurlijk is Barcelona goed, maar in balbezit speelden we te angstig. We verloren elke bal', analyseert de man uit Hilversum.

Trainer Frank de Boer gaf zowel voor als na de wedstrijd aan dat Ajax durf en lef moest laten zien. 'Hij zei dat we zonder poep in de broek moesten spelen. De tweede helft hebben we het wel beter gedaan. De eerste helft was gewoon Ajax-onwaardig', vindt Klaassen. Op 5 november heeft Ajax de kans zich te revancheren voor de 3-1 nederlaag. Dan komt Barça op bezoek in Amsterdam.

Update woensdag - 9:07 uurKlaassen voegt in De Telegraaf toe dat hij wel onder de indruk was van de manier waarop de Catalanen tot scoren kwamen. 'Dit is een wereldelftal met zo ongelooflijk veel individuele kwaliteit. Maar ook al is Barça nog zo goed, dan wil je niet zo opzij worden gezet als vanavond. Daarom was niet alleen de trainer nijdig in de rust, iedereen was boos.'