De Boer: 'Kishna gewisseld omdat hij angstig speelde'

Bron: www.ajaxlife.nl

Kishna kwam er niet aan te pas in Barcelona.© ProShots

Ajax - Barcelona was niet de wedstrijd van Ricardo Kishna. Hij kreeg weinig ballen, moest veel achter Dani Alves aanlopen en op de momenten dat hij wel een bal kreeg mislukte alles. Frank de Boer zag in Kishna Ajax’ probleem van de eerste helft het meest naar voren komen.

“We hebben het over angst gehad, dat vond ik het duidelijkst bij Ricardo Kishna. Als je een tegen een kunt spelen tegen je tegenstander moet je dat doen,” legt De Boer uit tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

“Op een gegeven moment, zo’n twintig minuten voor de rust, stond hij alleen tegen Alves, dan moet je je actie gaan maken. Dan moet je niet denken hoe snel je een bal af kunt geven. Daar was ik teleurgesteld over. Hij straalde niet uit: dit ga ik even doen. Dan moet je gaan wisselen.”

Ook over Niki Zimling was de trainer niet tevreden. “Ik vond dat Zimling er doorheen zat, maar het moet ook beter. Jairo (Riedewald, red.) maakt een goede indruk de laatste weken achterin en op het middenveld. Met zijn snelheid, techniek en fysiek dacht ik dat we misschien iets meer ritme konden krijgen.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16390