Ajax A1 tikt Barça uur weg, maar speelt wel gelijk

Aan het stadion lag het allemaal niet.© Ajax Life

Ajax A1 heeft in de Youth League onnodig punten verspeeld tegen de leeftijdsgenoten van Barcelona. Ajax was driekwart van de wedstrijd veel sterker, maar gaf nadat het, bij een 2-0-voorsprong, met tien man kwam te staan de wedstrijd uit handen. Zo speelde de A1 voor de tweede keer op rij gelijk in de Youth League: 2-2.

De A1 begon heel goed aan de wedstrijd. Al na drie minuten lag de bal achter Onana, de keeper van Barcelona. Na een lichte scrimmage in de zestien viel de bal voor de voeten van Adham el Idrissi. Hij schoot de bal beheerst binnen.

Vervolgens had Ajax de wedstrijd twintig minuten onder controle. Wat zeggen we, Ajax speelde Barcelona weg. Dat was het best zichtbaar toen Ajax op links de verdediging op z’n Barcelona zoek tikte. Een doelpunt leverde het niet op, maar dat mocht de pret niet drukken.

Halverwege de eerste helft beet de A1 van Barcelona wat meer van zich af. Dat leverde één grote kans op. Na een overstapje op de rand zestien kreeg Barça een vrije schietkans. De bal ging richting de hoek, maar Indy Groothuizen kon redding brengen met zijn voet.