Van der Sar: ‘Frank en ik gingen pas op ons 28ste naar het buitenland’

Bron: ajaxfanzone.nl

Edwin van der Sar weet als geen ander hoe het is om de stap naar het buitenland te maken maar deed dat op 28-jarige leeftijd. Inmiddels worden spelers op hun 22ste al in de verleiding gebracht en maken de meeste spelers ook daadwerkelijk de stap. Volgens Van der Sar is dat ook de belangrijkste reden dat Ajax het moeilijk heeft in Europees verband maar juist daar wil Ajax verandering in brengen.

‘Ik ging samen met Frank de Boer naar het buitenland toen we 28 waren. Inmiddels maken spelers al veel eerder die stap en als je nu op je 28ste nog bij Ajax speelt ben je hoogstwaarschijnlijk niet geschikt voor Europese topploegen. Bij Ajax is dat inmiddels niet anders want ook wij houden spelers niet tegen als zij zich in hun ogen willen verbeteren. Toch moeten wij ervoor zorgen dat wij meer dan vijf betere spelers opleiden die het vertrek van anderen goed opvangen. Het doel is om het beste team in Europa te hebben en dat dat ook het jongste team zal zijn is in samenloop met de huidige visie van Ajax’, aldus Van der Sar.

Bron: Goal.com

Likes(0)Dislikes(0)

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2014/10/18/van-der-sar-frank-en-ik-gingen-pas-op-ons-28ste-naar-het-buitenland/

Gegevens

Onderwerpen: Doelpunt, Transfers
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Frank de Boer