Mocro Flavour op het veld bij Ajax is nu heel gewoon

Bron: www.ajaxlife.nl

Eigenlijk horen Marokkaanse talenten bij Ajax geen nieuws te zijn.© Proshots

Anwar el Ghazi is de eerste Marokkaanse jeugdspeler die Ajax 1 haalde sinds Tarik Oulida in 1992. Achter de aanvaller zit nog een talentvolle lichting. Is dat toeval? In onze nieuwe krant Ajax Life gaan we op onderzoek uit.

Naast El Ghazi maakt ook Abdelhak Nouri, door vrienden en teamgenoten Appie genoemd, onderdeel uit van een imposante lichting spelers met Marokkaanse wortels. In Jong Ajax speelt Abdelmalek el Hasnaoui, Nouri combineert in de A1 wekelijks met spits Adam el Idrissi en controleur Aschraf el Mahdioui.

“Misschien zijn we gewoon beter dan onze ouders,” grapt El Idrissi. Naar andere jeugdelftallen kijkend wordt de lijst talenten alleen maar langer en langer, met namen als Zakaria el Azzouzi, Noussair Mazraoui en Daoud Bousbiba, om er slechts een paar te noemen.

Het is dus niet lastig om een Marokkaans voetbaltalent te noemen, maar noem eens een Marokkaan die echt de Europese top heeft gehaald en daar wist te blijven. Juist, dan blijft het toch even stil. Oulida lukte het niet in de jaren negentig, Ismaïl Aissati niet, Mounir El Hamdaoui niet.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16352