Slordig Ajax weet weer niet van PEC Zwolle te winnen

Geen doelpunten in de Arena vanmiddag, wel veel foute passes.© Pro Shots

Ajax moet nog altijd wachten op revanche op PEC Zwolle. Na de nederlagen in de bekerfinale en in de strijd om de Johan Cruijffschaal, speelden de ploegen vandaag met 0-0 gelijk in competitieverband.

Frank de Boer wilde PEC Zwolle voor het duel geen ‘angstgegner’ noemen, maar zo speelde zijn ploeg vooral in de eerste helft wel. Ajax speelde zonder lef, en maakte in de passing veel fouten. Ondanks dat kwamen er wel kansen om de score te openen. Kolbeinn Sigthórsson schoot op aangeven van Ricardo van Rhijn tegen keeper Warner Hahn, kopballen van Niklas Moisander en Joël Veltman gingen naast en vlak voor rust knalde Sigthórsson nog over uit een volley, nadat hij de bal eerst op zijn borst had aangenomen.

Duidelijk het betere van het spel had Ajax echter niet. PEC Zwolle combineerde gemakkelijk, en kreeg zeker ook de nodige kansen. Jasper Cillessen moest al na twee minuten redding brengen op een schot van Tomas Necid. Daarna werden de Zwollenaren vooral gevaarlijk door slordig balverlies bij Ajax.