Apoel Nicosia - Ajax

Scheidsie, scheidsie. Was het hands?© ProShots

Hmm. Ja. 1-1 bij Apoel. Kansen genoeg, Ajax had het betere van het spel. En uiteindelijk gaat er slechts een puntje mee naar Amsterdam. Sigthórsson was vaak dichtbij, Schöne zag zijn schot gesmoord, Serero miste de goal op een haartje. Zat het er niet in? Of kan het gewoon niet beter? Afijn. De foto's.

Hoe dichtbij Sigthórsson ook was, voor hem tikt de teller door naar meer dan duizend minuten Europees foebele zonder doelpunt. Laat spitsen nou net worden afgerekend op de goals die ze maken. Of de goals die ze niet maken.

Nee, het werd niet de avond van Sigthórsson. Maar dat was na twee minuten eigenlijk al wel duidelijk. In het vervolg van de wedstrijd werd steeds zichtbaarder dat het ook niet de avond van Ajax zou gaan worden. Daarvoor ging er in de tweede helft te veel mis.

En voor rust had de scheids een vuiltje in zijn oog. Het zou echter veel gemakkelijker zijn om de schuld af te schuiven op de scheids als Ajax normaal gesproken goed presteert. Maar dat doet het niet in Europese uitduels.