Jong Ajax verspeelt voorsprong in Emmen

Zivkovic kwam opnieuw niet tot scoren© ProShots

Lange tijd leek Jong Ajax op weg naar een fraaie overwinning in Emmen, maar uiteindelijk ging de ploeg van Ulderink en Stam met slechts een puntje terug naar Amsterdam. Het was niet de eerste keer dat de Jong Ajacieden een 2-0 voorsprong verspeelden.

De eerste helft was voor Jong Ajax, de tweede voor Emmen. Zo simpel lagen de verhoudingen. Kenny Tete kopte na 33 minuten de 0-1 voorsprong binnen, Robert Muric verdubbelde niet veel later de score. Voor hem was het zijn eerste officiële doelpunt in dienst van (Jong) Ajax. Heel vrolijk eindigde Muric’ wedstrijd echter niet: in de tweede helft moest hij geblesseerd naar de kant. Vandaag wordt duidelijk wat de ernst van de enkelblessure is.

Toen Muric uitviel stond Emmen overigens al weer op 1-2. Luis Pedro maakte de aansluitingstreffer, en tien minuten voor tijd zorgde Alexander Bannink vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker. “We hadden de hele avond moeite om onder de druk uit te voetballen", zag Ulderink, die de laatste minuten weg werd gestuurd omdat hij liep te bakkeleien met de arbitrage.