Cruijff vreest voor Ajax, PSV en Feyenoord: ‘Dan werk je jezelf in de nesten’

Bron: ajaxfanzone.nl

Johan Cruijff maakt zich zorgen over de naderende Europese avonturen van Ajax, Feyenoord en PSV. De drie topclubs beginnen deze week aan de poulefases van de Champions en Europa League, maar daar lijken ze nog niet helemaal klaar voor te zijn.

“De topclubs in de Eredivisie hebben het moeilijk”, constateert Cruijff in De Telegraaf. “Ik zie ook zoveel vreemde dingen. Neem PSV. Als het een keer niet meezit, zorg dat je dan wel een soort van pressie kunt spelen. Toch staat de ploeg in de laatste tien minuten toe dat PEC Zwolle vijf minuten balbezit heeft en zie ik de keeper de bal uitrollen en niet via een uittrap tempo maken.”

De oud-topvoetballer miste bij zowel Feyenoord als PSV een tactisch plan. Het probleem zit ‘m vooral in twee onderdelen. Als je iets af wilt afdwingen, dan moet je in staat zijn om druk naar voren te zetten. Als dat goed wordt uitgevoerd, dan kan je de buitenspelval toepassen. Ook zijn de meeste ploegen niet in staat om de counter te controleren zodra ze iets moeten afdwingen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2014/09/15/cruijff-vreest-voor-ajax-psv-en-feyenoord-dan-werk-je-jezelf-in-de-nesten/

Gegevens