Alderweireld: ‘Ik kan na twee slechte weken op de bank belanden’

Bron: ajaxfanzone.nl

Na een teleurstellend seizoen bij Atlético Madrid hoopt Toby Alderweireld meer geluk te vinden bij Southampton. De Engelse club neemt de Belg voor een seizoen op huurbasis over, maar heeft daarna de mogelijkheid om de deal permanent te maken.

Tegelijkertijd heeft Atlético de optie om Alderweireld na dit seizoen terug te halen naar Madrid, waardoor de toekomst van de voormalig Ajacied vooralsnog onduidelijk is. “Ik weet dat deze constructie gecompliceerd is. Na dit seizoen zitten we met z’n allen om de tafel en bekijken we wat de beste oplossing is”, aldus Alderweireld tegenover Sky Sports.

De Belg maakt komend weekend mogelijk zijn debuut voor Southampton, dat het zaterdag opneemt tegen Newcastle United. “Ik zal de kans krijgen om mij te laten zien, maar wanneer ik twee weken niet goed speel, kan het zomaar zijn dat ik op de bank beland. Dit voetbal vraagt meer fysieke kracht dan in Spanje. De Premier League is bovendien aan het veranderen. Ik heb vier jaar in de Champions League gespeeld en op een WK, dus ik weet wat er gevraagd wordt.”

Tekst: Voetbalprimeur

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2014/09/10/alderweireld-ik-kan-na-twee-slechte-weken-op-de-bank-belanden/