Alderweireld: ‘Ik zie het zeker niet als een verloren jaar, integendeel’

Bron: www.ajaxfanzone.nl

Toby Alderweireld verhuisde vorig jaar zomer van Ajax naar Atlético Madrid, in de wetenschap dat hij de concurrentiestrijd moest aangaan met Diego Godín en João Miranda. De verdediger ging voor zijn kans, maar moest toch vaker plaatsnemen op de bank dan hem lief was. Om niet nog zo’n seizoen tegemoet te gaan gaf hij intern aan verhuurd te willen worden en Atlético stemde daarmee in. De Spanjaarden wilden Alderweireld echter niet verkopen.

De regerend kampioen heeft veel vertrouwen in de 25-jarige Belg, die nu op huurbasis uitkomt voor Southampton. Vorig seizoen deed Alderweireld mee in twaalf competitiewedstrijden en pakte hij ook de nodige duels mee in de Copa del Rey (zes) en Champions League (vier). Hij kijkt dan ook niet met spijt achterom. “We hebben samen de beslissing gemaakt om een seizoen meer te spelen. Ik ben blij dat Atletico daar ook positief over was”, geeft hij aan in gesprek met Sporza.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxfanzone.nl/2014/09/alderweireld-ik-zie-het-zeker-niet-als-een-verloren-jaar-integendeel/