Ajax weet op laatste moment Zimling nog te huren

Bron: www.ajaxlife.nl

Weer een Deen naar Ajax. Eentje die de eredivisie al kent.© ProShots

Het is Ajax te elfder ure toch nog gelukt om een nieuwe speler vast te leggen. Op huurbasis weliswaar. Het gaat om Niki Zimling. De verdedigende middenvelder komt over van de Duitse subtopper FSV Mainz 05.

Het was lang wachten, maar om 23.30 uur druppelde dan eindelijk de officiële mededeling van Ajax binnen. Een halfuurtje voor het verstrijken van een bijzondere transferperiode. In de laatste paar dagen vertrokken Daley Blind (Manchester United) en Kenneth Vermeer (Feyenoord) nog uit de Amsterdam Arena.

Ajax was in principe klaar met spelers kopen – Nick Viergever en Diederik Boer waren al benoemd tot vervangers – maar op de laatste dag werden de kaarten opnieuw geschud. Van Marko Vejinovic en Hedwiges Maduro werd niet veel meer vernomen, van Zimling wel.

De 29-jarige verdedigende middenvelder tekent een contract voor een seizoen. Als de huurperiode Ajax bevalt, kan ervoor worden gekozen om Zimling definitief in te lijven. De laatste keer dat hij echt veel wedstrijden speelde, was in 2012. Toen betrad Zimling 34 keer het veld namens Club Brugge.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16106