Portret: Daley Blind, bespot en bejubeld

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het is 12 augustus 2012. Ajax staat in de eigen ArenA met 1-2 achter tegen AZ. Trainer Frank de Boer grijpt in. Daley Blind, die net als de andere 10 spelers rijp was voor een wissel, wordt naar de kant gehaald. De supporters op de tribune juichen: eindelijk wordt die dramatische linksback gewisseld.

Het is 17 augustus 2014. Ajax speelt in Alkmaar tegen AZ. De meegereisde aanhang zingt vanuit het uitvak: ‘Daley nog een jaar, nog een jaar. Daley nog een jaar!’, bedoeld om de inmiddels tot sterkhouder uitgegroeide verdedigende middenvelder over te halen nog een jaar in Amsterdam te blijven voetballen.

Makkelijk heeft Blind het nooit gehad. Toen kleine Daley zich als vierjarig spelertje op de Toekomst meldde, werd al snel geroepen dat hij alleen bij Ajax kon spelen vanwege zijn vader, Danny Blind. Ook tijdens de Fluwelen Revolutie werd de naam Blind verguisd. Er gingen zelfs geruchten dat Daley’s contract niet verlengd zou worden, omdat zijn vader pro Van Gaal was. Eigenlijk heeft de reputatie van zijn vader, ondanks een goede band tussen Danny en Daley, hem meer in de weg gezeten dan geholpen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/81318/portret-daley-blind-bespot-en-bejubeld.html