Stefano Denswil twee wedstrijden geschorst

Bron: www.ajaxupdate.nl

Ajax moet opnieuw een speler missen die bij het beloftenelftal een rode kaart heeft gekregen. Nadat Richairo Zivkovic al drie wedstrijden geschorst werd, moet Stefano Denswil twee wedstrijden toekijken.

Dat is althans het voorstel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Als Ajax en Denswil de straf accepteren moet hij twee wedstrijden van Jong Ajax langs de kant blijven. Tijdens die schorsing mag hij echter ook niet voor het eerste elftal uitkomen. Jong Ajax speelt vrijdag 29 augustus tegen FC Den Bosch en treft Sparta Rotterdam op maandag 15 september.

Dat betekent dat hij de Eredivisie-wedstrijden van het eerste tegen FC Groningen (31 augustus) en Heracles Almelo (13 september) zal moeten missen. Feyenoord-Ajax op zondag 21 september is de eerste wedstrijd dat Denswil weer inzetbaar is. De verdediger, die dit seizoen in de pikorde voorbij is gestreefd door Mike van der Hoorn, kreeg maandag tegen Achilles ’29 (3-2 verlies, red.) een directe rode kaart wegens ‘ernstig gemeen spel’, aldus de aanklager.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxupdate.nl/2014/08/stefano-denswil-twee-wedstrijden-geschorst/