Ajacieden niet met mascotte aan de hand, maar op de rug

Bron: www.ajaxlife.nl

Het gaat bij de Cruijffschaal dus allemaal net even anders.© De Brouwer

Het is traditie dat bij Ajaxwedstrijd samen met de spelers ook mascottes het veld betreden. Bij het duel om de Johan Cruijffschaal kunnen de mascottes hun rug op. Echt waar. De basisspelers van Ajax en PEC Zwolle dragen hun mascotte.

Dit initiatief is bedoeld om aandacht te vragen voor spierziektes bij kinderen. Het gaat in Nederland om in totaal 20.000 kinderen die niet zomaar even lekker een potje kunnen foebele. Zieke spieren maken sporten onmogelijk. En dat is treurig.

Frank de Boer en de KNVB maken zich sterk voor de Zwaluwen Jeugd Actie, die dit keer in het teken staat van kinderen met de (spier)ziekte van Duchenne. Als we het goed begrijpen, komt dit specifieke idee van 'Je kunt mijn rug op!' uit de koker van de KNVB, dat Ajax en PEC polste.

Kort voor de aftrap van de wedstrijd om de Johan Cruijfschaal zien we de uitvoering. Grote kans dat de foto's links en rechts worden opgepikt, misschien wel tot ver in het buitenland. Klik hier voor meer informatie over de actie 'Je kunt mijn rug op!'.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15935

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff