Column: De aanvoerder die laat dromen

Bron: ajax1.nl

Zijn uiterlijk doet niet vermoeden dat je te maken hebt met 57 doelpunten in 168 wedstrijden. Je denkt eerder aan een vriendelijke krantenjongen, een vakkenvuller of een leergierige economiestudent. Als je niet beter weet, kies je hem niet als eerste in je team voor een potje voetbal op het schoolplein. Juist dát is zijn charme. De fans adoreren hem als Johan Boskamp een bamischijf. De onorthodoxe captain die kleine voetballertjes laat dromen. Onorthodox omdat hij zo gewoon is. Een ouderwets schoolvoorbeeld: Siem de Jong.

Mogelijk komt het door zijn naam. Hij draagt namelijk niet de voornaam van een Ajax-aanvoerder. Eerder van een lief ventje uit groep 3, die vaak last heeft van een loopneus. Of van een lichtgrijze kater die je voor je elfde verjaardag cadeau krijgt. Zijn achternaam deelt hij met 83.936 andere Nederlanders. Dat is nog eens wat anders dan Zlatan Ibrahimovíc.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/column-de-aanvoerder-die-laat-dromen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=column-de-aanvoerder-die-laat-dromen