Oranje naar halve finale WK

Bron: ajax1.nl

Oranje heeft zich zaterdagnacht Nederlandse tijd geplaatst voor de halve finale van het WK in Brazilië. Pas in de strafschoppenserie maakte Nederland het verschil. Bondscoach Louis van Gaal plaatste een gedurfde wissel door Jasper Cillessen in de slotminuut van de verlenging (0-0) te vervangen door Tim Krul. Het pakte goed uit. Krul stopte twee strafschoppen, waardoor Oranje zich plaatste voor de halve finale.

Oranje was in Salvador zowel in de reguliere negentig minuten als in de verlenging de betere ploeg. Jasper Cillessen kreeg nauwelijks iets te doen. Tot hij tegen het einde van de tweede helft van de verlenging uitstekend redding bracht toen een Costaricaan alleen voor hem opdook. Het bleek zijn laatste actie. Louis van Gaal reduceerde vanaf toen het aantal Ajacieden tot één, Daley Blind. Voor hem was geen rol weggelegd in de beslissende penaltyserie. Wel voor Cillessen’s vervanger. Tim Krul stopte twee penalty’s en omdat de vier strafschopnemers van Oranje niet faalden, plaatste Oranje zich voor de halve finale.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/oranje-naar-halve-finale-wk/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=oranje-naar-halve-finale-wk