Ajax 7de opleider van het WK

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Ajax staat 7de op het lijstje van clubs met opgeleide spelers op het WK. Eerste op de ranglijst staat Feyenoord. Criterium is dat spelers tussen hun 15de en 21ste minimaal 3 jaar lang aan de club verbonden moet zijn.

Ajax heeft in totaal 7 spelers die daaraan voldoen: Joel Veltman, Nigel De Jong, Daley Blind, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Wesley Sneijder. Koploper Feyenoord heeft er negen:  Salomon Kalou, Terence Kongolo, Jonathan De Guzman, Bruno Martens Indi, Darryl Janmaat, Robin Van Persie, Stefan De Vrij, Jordy Clasie. Twijfels zijn er over de geldigheid rond Ron Vlaar, die in Studio Brazil werd genoemd als naam.

Ajax had wat pech want het zag op het laatste moment twee spelers afvallen met blessures (Gregory Van der Wiel en Rafael Van Der Vaart). Verder had het aantal ook een stuk hoger kunnen zijn als Denemarken zich wel gekwalificeerd had (Krohn-Dehli, Eriksen, Fischer en Boilesen). In de Braziliaanse selectie lopen twee spelers rond die de cut net niet haalden maar ook op jonge leeftijd bij Ajax zaten, Felipe Kasmirski en Maxwell.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/06/17/ajax-7de-opleider-van-het-wk/