Vermeer: “Totale scherpte ontbrak”

Bron: ajax1.nl

Kenneth Vermeer had zich ongetwijfeld een leukere avond voorgesteld. Ajax werd volledig afgedroogd door PEC Zwolle en verloor de bekerfinale met maar liefst 5-1. Behalve de vernedering zal er ook nog lang nagepraat worden over het vuurwerk dat op het veld werd gegooid. Vermeer was niet bang. “Ik heb me nooit bedreigd gevoeld”, vertelt hij in gesprek met FOX Sports.

“Het eerste incident kon ik wel hebben, zag alleen maar vuur langs mijn hoofd. Je komt daarna op 0-1, toen gebeurde het direct weer.” Het incident speelde volgens Vermeer misschien wel een kleine rol. “Maar we moeten gewoon sterker uit de kleedkamer komen. Ik wil het niet de schuld geven, maar het heeft niet geholpen.”

Hoe het tot zo’n vernedering heeft kunnen komen weet de keeper ook niet. “Je denkt dat er niets aan de hand is.” De goals vielen snel achter elkaar. “En daarna weer. De totale scherpte ontbrak na dit moment.” De focus moet nu op de wedstrijd van volgende week. Dan kan Ajax kampioen worden als het minimaal gelijkspeelt tegen Heracles Almelo. “Het is gebeurd, ik kan het niet terugdraaien.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vermeer-totale-scherpte-ontbrak/