'Vertraging' uitshirt door onduidelijkheid hoofdsponsor

Bron: www.ajaxlife.nl

Sulejmani en Aegon debuteerden met dit blauwe uitshirt.© Ajax Images

Het is min of meer traditie dat Ajax zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen in het nieuwe uitshirt speelt. Behalve als er een contract wordt gesloten met een nieuwe shirtsponsor. Of als dat eigenlijk de bedoeling was. Vandaar het uitstel.

Het tricot voor volgend seizoen wordt pas in de voorbereiding gepresenteerd, waarschijnlijk tijdens de Open Dag in juli. Deze datum was al gepland voordat bekend werd dat Aegon zijn contract met een halfjaar verlengde. Ook dat is niet heel nieuw, als we naar het verleden kijken.

Het is natuurlijk gek om gedurende het nog lopende contract van sponsor X tijdens het laatste uitduel van een seizoen alvast met toekomstig sponsor Y op de borst te voetballen. Dat gebeurde ook niet toen ABN AMRO stopte en Aegon aantrad als hoofdsponsor van Ajax. Contracten gaan bovendien altijd op 1 juli in.

Het donkerblauwe uitshirt werd in 2008 ook tijdens de zomer gepresenteerd en pas voor het eerst gedragen bij het officiële debuut van toenmalig trainer Marco van Basten. Willem II-uit. De uitslag hebben we het maar even niet over.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15513

Gegevens