De Boer: “Spanning van twee prijzen in lichaam”

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer kan dit seizoen doen wat geen enkele trainer gedaan heeft: in één seizoen de beker, Johan Cruijff Schaal en de kampioensschaal winnen. Het kampioenschap is de belangrijkste prijs, maar Ajax gaat ook vol voor de beker. “Elke prijs die je kan pakken, wil je pakken. Dat geldt voor iedere speler en trainer”, zei De Boer donderdagmiddag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel.

Ajax speelt zondag in de Rotterdamse Kuip tegen PEC Zwolle, dat vorig seizoen promoveerde in de Eredivisie. De laatste ontmoeting tussen de twee ploegen was op 9 februari. De Amsterdammers wisten niet te winnen in het IJsseldeltastadion. “Zwolle sprak destijds zelfs over het kampioenschap. Ik moet ze complimenteren dat ze het ons verschrikkelijk moeilijk hebben gemaakt. We zijn een gewaarschuwd mens”, besefte de trainer zich.

De Boer vindt het niet erg dat zijn ploeg nog geen kampioen is. “Natuurlijk wil je zo snel mogelijk kampioen worden, maar dit kan een voordeel zijn. Nu hebben we onze focus op de KNVB Beker”, stelde de oud-international. “We hebben de focus vol op deze wedstrijd, zonder een paar keer om 3.00 uur ‘s nachts in bed te liggen met veel drank op.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-spanning-van-twee-prijzen-in-lichaam/