Jong Ajax haakt af in strijd om periodetitel

Bron: ajax1.nl

Jong Ajax is in Volendam opnieuw tegen een nederlaag aangelopen. Het was de derde nederlaag op rij voor de Amsterdamse beloften, die daarmee definitief afhaken voor de vierde periodetitel. In het Kras-stadion werd het 1-0 dankzij een goal van Robert Mühren.

In de eerste helft ging het spel op een neer en waren er tal van kansen voor beide ploegen. Dat het na 45 minuten nog 0-0 was, mocht dan ook een wonder heten. Jong Ajax had een aantal goed opgezette aanvallen en deed doelpogingen via onder andere Meleg en Bazoer. FC Volendam moest het vooral hebben van gevaarlijke counters, maar Mickey van der Hart verrichte diverse malen goed werk. Ook Bazoer was verschilende malen belangrijk met zijn stevige tackles.

Na een halfuur spelen zette de thuisploeg aan en kreeg Van der Hart het druk, maar de goalie verkwam keer op keer een tegentreffer. Ook Jong Ajax kreeg nog kansen. Zo gaf De Bondt een scherpe voorzet, maar was er niemand om de bal binnen te tikken. Op slag van rust krulde Sana nog een vrije trap net naast.