Jong Ajax onderuit in Amsterdams waterballet

Jong Ajax heeft maandagavond op het eigen sportcomplex met 1-2 verloren van FC Eindhoven. De Amsterdammers kwamen nog op voorsprong dankzij een eigen doelpunt, maar werden in het vervolg vooral door de lucht overklast. De eerste plek in de vierde periode in de Jupiler League komt nu in gevaar voor de beloftenploeg. Willem II kan bij de volgende winstpartij over Ajax heen gaan.

De eerste twintig minuten waren ronduit saai, totdat Riechedly Bazoer opeens met Jaïro Riedewald combineerde. Het talent in de middelste linie haalde uit na de combinatie, maar raakte de paal. Dejan Meleg kreeg daarna wat kansen, maar vervolgens was FC Eindhoven aan de beurt. Mickey van der Hart stond echter meerdere keren paraat. Tien minuten voor rust kwam Jong Ajax opeens op voorsprong. Norichio Nieveld speelde de bal zacht terug op zijn keeper, maar die verwachtte dat niet en liep langs de bal. Knullig langzaam rolde de 1-0 in het netje. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Van dichtbij tikte Donny de Groot een voorzet binnen. Vlak voor rust raakte Meleg nog de bovenkant van de lat uit een vrije trap, maar het bleef bij 1-1.