Vitesse houdt aanstaande kampioen op gelijkspel

Dat Vitesse de laatste jaren een angstgegner is voor Ajax bleek ook vandaag weer. In eigen huis werd dit seizoen met 0-1 verloren van de Arnhemmers, vandaag werd het in het GelreDome 1-1. Door de zege van Feyenoord op RKC is ook volgende week een kampioensfeestje nog niet zeker.

De eerste helft van de wedstrijd was volledig voor Vitesse. Binnen 5 minuten waren er al kansjes voor Traoré en Pröpper. De thuisploeg zette veel druk en er was weinig ruimte op het middenveld. Daardoor werd Jasper Cillessen gedwongen tot lange ballen, die veelal niet aankwamen. De kansen voor de Arnhemmers stapelden zich op en na een aantal goede reddingen van Cillessen werd ook het aluminium geraakt, Kashia kopte op de paal.