Willem II deelt pandoering uit aan Jong Ajax

Hoogtepunt wat Jong Ajax betreft: deze rake vrije trap.© Proshots

Terwijl Ajax in de Amsterdam Arena de basis legde voor de vierde landstitel op rij, werden de Jong Ajacieden compleet van de mat gespeeld. Door Willem II. De teller stopte pas bij 7-1.

Ondanks de pijnlijke nederlaag blijft Jong Ajax koploper in de vierde periode, maar De Graafschap kan op gelijke hoogte komen. En qua doelsaldo gaan de beloften het niet redden. Maar goed, dat zijn zorgen voor later.

Eerst moeten de scherven gelijmd worden, want dit lijkt natuurlijk helemaal nergens op. Ondanks alles mocht het begin er best zijn. Tobias Sana zette Jong Ajax zelfs op voorsprong, maar zeven minuten later was alle vreugde wel weer verdwenen.

Grote man aan de zijde van Willem II was Bruno Andrade. De Braziliaan was driemaal trefzeker en noteerde een loepzuivere hattrick. Drie doelpunten achter elkaar in een helft. Hoewel Willem II op koers lag om dubbele cijfers te halen, stopte de teller gelukkig bij zeven goals.