Fotoverslag: Ajax op weg naar de dubbel

De helden van de met 0-1 gewonnen halve finale van de KNVB Beker tegen AZ heten Kenneth Vermeer en Lasse Schöne. De een hield knap zijn doel schoon en de ander krulde op prachtige wijze de enige treffer tegen de touwen.

In de vermakelijke helft golft het spel op en neer. Daley Blind mist de grootste kans, na een heerlijke steekpass van Schöne.

Na een half uur lijken de Alkmaarders echter in een zetel geholpen te worden. Joël Veltman veroorzaakt een strafschop en moet na zijn tweede gele kaart binnen een minuut (!) het veld verlaten.

Gelukkig beschikt Ajax nog over penaltykiller. Vermeer Met een katachtige duik houdt hij de Amsterdammers in de wedstrijd.