Pover Ajax verliest punten en De Jong

Ajax is bij NAC Breda niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Bovendien verloren de Amsterdammers aanvoerder Siem de Jong met een hamstringblessure.

Ajax-trainer Frank de Boer voerde ten opzichte van het 1-1 gelijkspel tegen SC Cambuur één wijziging door. Jaïro Riedewald maakte plaats voor Christian Poulsen, waardoor Daley Blind weer linksback was. De wedstrijd was pas acht minuten onderweg toen De Boer noodgedwongen aanvoerder De Jong naar de kant moest halen. De Jong moest zich laten vervangen met een blessure aan zijn rechterhamstring, waardoor hij mogelijk de rest van het seizoen mist.

Zijn vervanger in de punt van de aanval, Kolbeinn Sigthórsson (foto boven), was voor rust tot twee keer toe kansrijk om Ajax op voorsprong te zetten. De IJslandse spits had zijn vizier echter niet op scherp staan. Aan de andere kant kreeg Sepp de Roover een goede mogelijkheid, maar hij stuitte tot tweemaal toe op de attent reagerende doelman Jasper Cillessen.