Jong Ajax wint ook van hekkensluiter

Jong Ajax heeft vanavond Achilles ’29 met 2-1 verslagen, Dejan Meleg en Lucas Andersen zetten hun naam op het scorebord. Het team van Alfons Groenendijk kwam kort na rust 0-1 achter maar toonde veerkracht en na 74 minuten stond het weer voor. Vlak voor affluiten had Ajax nog enkele kansen om de voorsprong verder uit te bouwen.

Door de magere overwinning blijft Jong Ajax meedoen om de periodetitel, het won alle vier haar laatste wedstrijden. Het elftal van Alfons Groenendijk klimt door de punten naar de 10de plek. De verschillen in de Jupiler League zijn klein, nummer 5 De Graafschap heeft slechts 4 punten meer.  Dejan Meleg, die in het tweede elftal als spits speelt, klopt inmiddels op de poort van van het eerste elftal. In de laatste 7 optredens van de Serviër was hij telkens goed voor een assist of doelpunt.

Opstelling Jong Ajax : v.d. Hart, Ligeon, v.d. Hoorn, Tete, Kuipers, Lobotka, El Hasnaoui, Andersen, Becker, Meleg, Sana.

Wissels 62ste minuut: Keskin voor Lobotka, en Van den Boomen voor El Hasnaoui