Ajax blameert zich met gelijkspel tegen Cambuur

SC Cambuur heeft voor een stunt gezorgd door Ajax op eigen veld op een gelijkspel te houden. De Amsterdammers konden het puntenverlies zichzelf aanrekenen.

Het 1-1 gelijkspel was opmerkelijk gezien het begin van de wedstrijd. Al in de tweede minuut bracht SC Cambuur zichzelf in de problemen, en Ajax in het zadel. Rechtsback Wout Droste verspeelde de bal knullig aan Ricardo Kishna, die dankbaar van de gelegenheid gebruik maakte om Siem de Jong in staat te stellen de score te openen.

Het leek de opmaat voor een monsterzege, maar Ajax liet tot onvrede van trainer Frank de Boer na de genadeklap uit te delen. Onder anderen Kishna en De Jong verzuimden voor rust de kansen op de 2-0 te benutten.

Daardoor mocht SC Cambuur onverwacht hoop op een positief resultaat koesteren. Dat werd onderstreept door de grote kans voor Mohamed El Makrini, die vrij voor het Ajax-doel de bal met het hoofd niet in het Amsterdamse net kon krijgen.