Jong Ajax en Almere City delen de punten

Jong Ajax is er tegen concurrent Almere City FC niet in geslaagd om de volle buit te pakken. Tegen de mannen van trainer Fred Grim werd het uiteindelijk 1-1, waar de Amsterdammers nog best tevreden mee mogen zijn ook.

Bij Almere City stonden liefst zeven spelers in de basis met een verleden bij Ajax. Rechtsback Sven Nieuwpoort is de enige die nog bij Ajax onder contract staat en nu dus wordt verhuurd aan de club uit Almere. Bij de ploeg van Alfons Groenendijk maakte Ruben Ligeon weer zijn opwachting, nadat een blessure aan zijn enkel hem een maand aan de kant hield.

Het begin van de eerste helft was licht in het voordeel van de Amsterdammers. Het voetbalde bij vlagen goed onder de druk van Almere City uit, waarbij het ook gelijk gevaarlijk werd. Na zeven minuten viel de eerste grote kans van de wedstrijd te noteren. Verdediger Kenny Tete kopte uit een vrije trap van Lesly de Sa echter op keeper Marco van Duin. De jongelingen van Alfons Groenendijk gaan door en na 28 minuten wordt het 1-0 via Lucas Andersen. Hij pikt de bal rond de middenlijn op en kan ongestoord het strafschopgebied inlopen. Met een uitstekende knal met links verschalkt hij van Duin.