Sven Nieuwpoort op huurbasis naar Almere City FC

Bron: ajax1.nl

Ajax is actief op de winterse transfermarkt. Niet in het aantrekken, maar in het verhuren en verkopen van spelers. Vandaag meldde de Amsterdamse club via officiële kanalen dat Jong Ajax-speler Sven Nieuwpoort ook ergens anders ervaring mag opdoen. Hij  komt de rest van het seizoen uit voor Almere City FC.

Eerder werd al bekend dat Gino van Kessel ook naar de ploeg van Fred Grim zou gaan. Dit werd vandaag bevestigd. De verhuur van beide spelers start per direct en duurt zogezegd tot aan de zomerstop. Ze kwamen beide nog niet uit voor het eerste van Ajax. Wel speelden ze regelmatig voor het beloftenelftal.

Van Sven Nieuwpoort is bekend dat het een rechtsbenige verdediger is. Hij speelt sinds het seizoen 2002/2003 in het Rood en Wit. Gino van Kessel, behendige aanvaller, loopt nog niet zo lang in de hoofdstad rond. Hij tekende pas in april vorig jaar een contract voor Ajax. Beide spelers zijn tot 30 juni 2014 officieel aan de club verbonden.

Verder is het nog goed om te melden dat de verhuur van beide spelers voortvloeit uit het samenwerkingsverband tussen Almere City FC en Ajax.

 

 

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/sven-nieuwpoort-op-huurbasis-naar-almere-city-fc/