Revolutie Cruijff is van de lange adem

Bron: ajax1.nl

Het seizoen van Ajax gaat vooralsnog niet over rozen. Het elftal van succestrainer Frank de Boer is in constante worsteling met zichzelf en zoekt naar de juiste balans. In de voorgaande seizoenen werd die na de winterstop steevast gevonden, maar na een week met teleurstellende wedstrijden tegen Real Madrid (1-4) en FC Utrecht (1-1) zijn de messen alweer geslepen. Aangezien Johan Cruijff de fluwelen revolutie startte met een column na de verliespartij tegen Real Madrid twee jaar geleden, was het tijd voor een tussenrapport.

Het cijfer voor Cruijff en co werd een ruime onvoldoende. De vaderlandse sportjournalistiek ging daarbij echter wel voorbij aan de inhoud, feiten en de simpele wetten van een veranderingsproces.

Twee-eenheid

Cruijff en Ajax zijn voor eeuwig met elkaar verweven en horen bij elkaar. Cruijff en Ajax staan voor dezelfde waarden: een duurzame lange termijn visie, grotendeels gericht op het opleiden van eigen jeugd. Een eerste elftal dat zich onderscheidt door aanvallend, verzorgd voetbal en individuele kwaliteit en dat garant staat voor spektakel.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/revolutie-cruijff-is-van-de-lange-adem/