Ajax wint simpel van zwak Celtic

Ajax is nog steeds ongeslagen in de oefenreeks ter voorbereiding van het aankomende seizoen. Het team van Frank de Boer speelde zaterdagavond het eerste duel in een halfvolle Amsterdam ArenA. Door vele kanalen werd het de eerste serieuze oefenpot van de oefenfase genoemd, echter was dit niet te merken.

Al in de dertiende minuut kwam Ajax op een voorsprong. Met een prachtig afstandschot van aanvoerder Siem de Jong werd de score geopend. De 1-0 was het begin van een effectieve eerste helft. Een kleine tien minuten na het eerste doelpunt zag Fischer de mogelijkheid om de bal te passen richting Sigthórsson, hij kon makkelijk intikken. In de 27e minuut van het duel zag Serero opnieuw een kans om de score uit te bouwen tot 3-0. Met een schot door de benen van doelman Forster maakte hij de laatste goal in de eerste helft.