Ajax opnieuw beste van Nederland

Bron: ajax1.nl

Ajax is in de eigen Amsterdam Arena landskampioen geworden tegen VVV Venlo. De bezoekers werden op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Beide doelpunten werden gemaakt door Siem de Jong. Aanvoerder Jan Vertonghen raakte tweemaal de paal. Het is alweer de 31e titel voor Ajax, dat daarmee verreweg de succesvolste club van Nederland is.

Succestrainer Frank de Boer koos ervoor om Lorenzo Ebecilio de geblesseerde Derk Boerrigter te laten vervangen. Ebecilio viel afgelopen zondag tegen FC Twente ook al in voor Boerrigter, toen de linkspoot geblesseerd uitviel. Toen bekroonde Ebecilio zijn invalbeurt met een assist op Gregory van der Wiel.

Al vroeg in de wedstrijd schoot aanvoerder Vertonghen na een mooie aanval de bal op de paal. Niet veel later was het Siem de Jong, die op aangeven van Ismaïl Aissati Ajax alsnog op een vroege 1-0 voorsprong bracht. Het deed de gedachten even teruggaan naar een jaar geleden, toen De Jong ook doeltreffend was in de kampioenswedstrijd. Vertonghen was binnen het kwartier opnieuw dichtbij een treffer, maar de paal stond wederom een treffer van de aanvoerder in de weg.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-opnieuw-beste-van-nederland/