Jong Ajax wint zakelijk van Jong Feyenoord: 0-2

Jong Ajax heeft maandagmiddag zonder veel inspanning weten te winnen van Jong Feyenoord/Excelsior. De ploeg van trainer Gery Vink was in de eerste helft al de betere ploeg maar wist de kansen toen niet af te maken. In de tweede helft was Yener Arica in de 52e minuut trefzeker. De 0-2 werd in de 87e minuut gemaakt door linksback Dico Koppers. Hij kon na een combinatie door het centrum van de verdediging doorlopen op de goed keepende Kosta Lamprou. Koppers faalde niet in de afronding.

Door de overwinning behoudt Jong Ajax de tweede plek in de beloftencompetitie. Het elftal heeft uit 24 wedstrijden 45 punten bij elkaar gevoetbald. Koploper Jong FC Twente staat met een wedstrijd minder gespeeld op 49 punten.  De Enschedese ploeg speelt maandagavond een thuiswedstrijd tegen de jongelingen van FC Groningen. Ook achtervolgers Jong PSV en Jong AZ komen dan in actie. Jong Ajax kan zich nu gaan opmaken voor een heuse bekerfinale. De ploeg speelt op donderdag 26 april in de finale van de KNVB Beker voor beloftenelftallen. Hierover later meer op www.ajax1.nl.