De Jong: “Hoe eerder kampioen, hoe beter”

Bron: ajax1.nl

Siem de Jong (23) is dit seizoen bij lijstaanvoerder Ajax opnieuw een van de dragende spelers. Voetbal International sprak met de middenvelder annex aanvaller die door een grote inhaalslag aan de vooravond van titelprolongatie staat.

“Ik heb me regelmatig afgevraagd waarom we het onszelf altijd zo moeilijk maken’, vertelt De Jong over de inhaalrace van de Amsterdammers. ‘Drie seizoenen op rij een inhaalrace, dat klopt niet. Het voordeel is dat je de hoop op een ommekeer niet snel verliest. We hebben bewezen dat Ajax goed met die druk om kan gaan, we hebben de laatste jaren grotere achterstanden goed gemaakt.”

Inmiddels is Ajax weer de trotse lijstaanvoerder met liefst zes punten voorsprong op Feyenoord en AZ. Met nog zes duels lijkt de titel binnen handbereik. De Jong: “We zitten weer vol vertrouwen en positieve agressie in de kleedkamer. Vastberaden om het tot de laatste snik vol te houden.”

“We treffen nog een paar sterke ploegen, het is zaak dat we deze scherpte vast blijven houden”, vervolgt De Jong. “Het mag niet uitmaken wie we tegenover ons hebben. Voorlopig telt maar één ding en dat is kampioen worden.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-jong-hoe-eerder-kampioen-hoe-beter/