Ten Have betreurt zwijgen van Van Gaal

Bron: ajax1.nl

Heeft Johan Cruijff nu alles voor het zeggen bij Ajax? Nee. Juist de vrijwillig aftredende raad van commissarissen (RvC) heeft de komende zestig dagen de handen vol aan zijn eigen aftocht. Dat zegt Chris van Nijnatten, chef voetbal van het AD, in een analyse.

Het zomaar gebeuren, dat er ‘oude’ commissarissen blijven zitten in Amsterdam. Johan Cruijff, Edgar Davids en Marjan Olfers zouden kunnen aanblijven, zegt men binnen Ajax. Steven ten Have en Paul Römer stappen daarentegen zo snel mogelijk op.

In tegenstelling tot het sentiment rond ‘morele overwinnaar Cruijff’ leert de praktijk dat er niet vlotjes door een paar mensen nieuwe bestuurders worden benoemd. Het reglement van een aan de beurs genoteerde ‘structuur-vennootschap’, staat dat in de weg.

De kandidaten voor een nieuwe RvC worden aangedragen door drie partijen: de ondernemingsraad van Ajax, de aandeelhouders (van wie de club, grootaandeelhouder met 73 procent, het gedachtegoed van Cruijff nadrukkelijk omarmt) en de zittende commissarissen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ten-have-betreurt-zwijgen-van-van-gaal/