Zó gaat directeur Van Gaal Ajax leiden

Bron: ajax1.nl

Van de toptrainer Louis van Gaal is precies bekend hoe hij zijn elftallen leidt. Maar hoe zal hij straks Ajax managen in de rol van algemeen directeur? ‘Niet alleen het team wordt kampioen, maar de club.’

Zomaar een werkdag bij het Ajax van algemeen directeur Louis van Gaal: op De Toekomst is Danny Blind druk met het vastleggen van twee grote talenten uit het B1-elftal. In de Arena vergadert Martin Sturkenboom. Die is na zijn interim-periode definitief in dienst gekomen en praat over het veiligheidsprotocol voor de aankomende klassieker tegen Feyenoord. En Van Gaal zelf? Die zit in Zwitserland voor overleg met de UEFA.

Samen met collega-clubdirecteuren en boegbeelden als Karl-Heinz Rummenigge heeft hij het bijna voor elkaar: een nieuwe speelkalender voor het voetbal komt eraan. Later op de dag praat Van Gaal in Nyon ook met Franz Beckenbauer. Even de klokken gelijkzetten in de discussie over het invoeren van drie spelregelwijzigingen. Eindelijk zal het topvoetbal eerlijker en attractiever worden.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/zo-gaat-directeur-van-gaal-ajax-leiden/