Ajax & kwaadaardig

Bron: ajax1.nl

Er zijn nogal wat mensen van de leg door het journalistieke vakwerk dat de afgelopen weken door TELESPORT is geleverd. Vooral rond Ajax werden er dagelijks feiten naar boven gehaald, die veel zeggen over de leiding van de grootste profclub van ons land.

Maar eerst dit. TELESPORT staat voor TOPSPORT en om daaraan te appelleren bezoeken onze verslaggevers alle grote sportevenementen ter wereld en zijn er korte lijnen met organisaties als UEFA, FIFA, IOC en UCI. Een solide basis om de topsport in Nederland te toetsen aan de internationale norm.

Daar word je niet vrolijk van. Nederland ontbeert in vrijwel alle geledingen een topsportcultuur. Dat maakt van sporticonen als Johan Cruijff en Ard Schenk vaak roependen in de woestijn. Hun vermogen om richting de sport driedimensionaal te denken, ontgaat veel bestuurders, politici en journalisten waardoor er voortdurend kortsluiting ontstaat.Neem de leiding van Ajax. Als het gevoerde beleid wordt getoetst aan de voor topsport benodigde professionaliteit, dan rijzen er voortdurend vraagtekens. Een kleine greep uit de publicaties daarover in TELESPORT:

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-kwaadaardig/